Avlyste gudstjenester i påsken

Ett skritt fram og to tilbake.

Slik oppleves de siste ukene her fra kirkekontoret. Nå fikk vi endelig ha inntil hundre mennesker i kirka, riktignok med avstandsbegrensninger som gjør at vi måtte sette grensa ved førti eller femti, men i dag kom det altså nye regler som skal gjelde for påsken 2021.

Det anbefales på det sterkeste at alle arrangementer avlyses. Dette blir også gjeldende for våre menigheter. Vi blir å lage noen digitale sendinger som kommer på de respektive dagene i påsken.

Presten i Hattfjelldal hadde gledet seg til fire dager med stor variasjon i geografi, tekster og musikk, og variasjon skal det bli, men kanskje ikke på geografi. Det blir vel helst fra sofakroken i Prestegården, men det et er godt sted å være.

Nå skal vi brette opp ermene og hjelpe til med dugnaden som strekker ut i tid. Bruk den tiden godt. Du får den aldri igjen. Ring noen du ikke har snakket med på en stund, se noe god krim på tv, les deg opp på påskens dramatiske hendelser eller gå en tur.

Både NRK radio og TV byr på gode opplevelser i påsketiden, og du finner gudstjenester, konserter og andakter på både Facebook og YouTube.

Pass godt på deg sjøl, vask hender, hold avstand og bruk maske når det ikke er mulig å ha to meter til naboen.

God påske!

Kjersti Marken